Lördag.

 Vilken dag.. Jag är ganska utmattad.. Vaknade fyra imorse och sedan gick jag och jobba vid sju.. Dessutom har jag haft feber hela dagen.. Men eftersom jag bara har feber så spelar det ingen roll.. Behöver inte direkt pussa på brukarna... Har levt på alvedon idag iaf.. Men det har gått bra! :) Förhoppningsvis är jag feberfri imorgon eftersom jag jobbar 12-21:15..

Annars blir jag så förbannat trött på folk som gnäller över skatterna.. Det är pinsamt att säga att pengarna går till bidragstagare.. Det visar bara på hur oinsatt man egentligen är.. Vet ni hur många människor som utförsäkras varje år? Nej precis.. Det är över 87 000 personer i SVERIGE som blev utförsäkrade 2014.. Dom människorna sätts utan pengar i flera månader innan soc har tagit ett beslut eller att de får nya dagar i A-kassan.. Dessutom har A-kassans tak inte höjt sedan 2002.. Bara det är vidrigt.. Många människor väljer faktiskt inte att vara arbetslösa.. Arbetslöshet leder till en väldig isolering.. Ja just ju, vi får ju inte glömma det klassiska kortet alla jävlar drar idag.. Invandrarna.. Ja dom tar våra jobb, lägenheter och så vidare.. Sedan begår dom ju väldigt mycket brott.. Herregud, ja vi måste stänga gränserna.. Infödda svenskar begår ju aldrig brott..  Hoppas ni verkligen läser min ironiska ton i detta inlägg.. Jag blir så förbannad att vi har blivit ett "jag" samhälle.. Vad hände med att hjälpa dom svaga? Istället kallar vi dom lata, dumma osv..
Jag är förbannat glad att jag betalar skatt, för det innebär att det finns kommunla äldreboenden med rättvisa villkor, dessutom kollektivavtal.. Eller varför inte ta LAS? Jag kan ärligt talat säga att det inte finns ett enda parti som värnar om våran välfärd idag..  Vill vi ha företag som Carema som tar hand om våra mor och far föräldrar.. Eller föräldrar i framtiden?
Hade vi ökat skatten och verkligen satsat på välfärden hade inte sjuksköterskorna behövt säga upp sig.. jag, personligen hade inte behövt jobba delade pass på helgerna.. Vi hade kunnat anställa fler så stressen blev mindre och vi hade kunnat öppna fler boenden. Vi hade även ökat våran lön så hade fler velat arbeta som undersköterska/omvårdare. Hemtjänsten hade inte behövt ha det så förjävligt som dom har det.. Sjukskrivningar i massor hade minskat radikalt.

Varför är det så förbannat viktigt att ha en massa pengar? Jag fattar seriöst inte... Blir vi verkligen lyckligare av det? Jag kommer nog aldrig förstå människors jakt efter ha en fet plånbok.


 

Träning och tankar.

Puuuuh, jag är så jäkla slut alltså.. haha. Igår var jag igång från halv nio på morgonen till halv tio och jag har jobbat precis hela dagen idag.. Haha.. Fick nå fnatt så kikade på youtube på magträning som man kan göra hemma.. Så hittade jag en film med magintervaller.. Väldigt likt tabata faktiskt.. I en övning hade dom stång, så jag fick improvisera och ta damsugarstycket och ha som stång.. haha.. Jag har dessutom pyjamas.. Vilken jäkla syn ni! ;)

Medans jag gjorde magövningar så stod jag och fundera på självinsikt och vad självinsikt betyder.
"Självinsikt - egenskapen hos en person som uppfattar sig själv på ett realistiskt vis". Jag har verkligen funderat på självinsikt ganska länge nu och jag blir alltid lika full i skratt när människor tror dom är bättre än vad dom egentligen är.. Det är absolut inget fel att älska sig själv, det ska man göra.. Men det får ju verkligen inte gå till överdrift.. Personligen tror jag det vanligaste egentligen är att man undervärderar sin egna förmåga och tappar tron på sig själv.. Vilket i sig egentligen har också med självkännedom.. Faktiskt. Men ja ibland skrattar man gott åt dom här personerna.. Fast egentligen är det tragiskt eftersom dom här personerna inte förstår att det dom önskar aldrig kommer bli.. 

Personligen tycker jag har en fördel, jag har gått i terapi länge.. Man lär känna sig själv, vilka bra sidor man har och vilka dåliga.. Sedan försöker man jobba bort dom dåliga.. Jag skulle beskriva mig själv som en medelmänniska i det mesta.. Jag är ju inte direkt supersnygg men jag är inte heller ful.. Jag är inte smart, men inte heller dum.. jag är faktiskt nöjd med att vara en medelmåtta.. Det har ju liksom kunnat varit värre.. Haha. :)
Någon jag verkligen inte gillar mig själv att i sammanhang där jag inte känner mig bekväm blir jag väldigt tyst och blyg.. Jag tar ett steg bakåt och analyserar bra länge innan jag bestämmer mig vilken roll jag ska gå in i.. Det finns även något jag verkligen gillar hos mig själv.. Det är att jag sätter upp olika roller av vem jag ska vara och sedan går jag all in.. Jag menar inte att jag ändrar min personlighet, utan snarare att jag sätter upp ett mål av den människa jag vill vara.. På jobbet är jag det som krävs av mig, för det är vad jag vill.. Att göra ett bra jobb..  Nu spinner jag på något jag inte har någon riktig koll.. Fast då får ni hänga med hur det fungerar i min hjärna.. 

När jag ändå skriver kan jag ju fortsätta om negativa människor..  Vilka energitjuvar.. Jag skulle nog faktiskt inte vilja påstå att jag är särskilt negativ.. Förutom när jag måste städa.. haha.. Eller jag har väl mina dagar.. Oftast blir jag tyst i stället och vill vara för mig själv.. Det blir liksom vad man gör det till..  Finns en person som alltid säger att man inte får ett tack för att ha ont.. Jag kommer låta hård i mina ord nu.. Man har alltid ett eget ansvar över sin livssituation.. Vad man väljer att göra är helt upp till dig.. Klarar du inte av ditt jobb psykiskt/fysiskt men byt jobb.. Det är ALDRIG försent.. Trivs du inte i ditt äktenskap, men skilj dig.. Jag ogillar när man gnäller fast man kan göra något åt det.. Det känns som onödigt gnäll.. faktiskt.. 

Och egentligen, min blogg speglar bara mina tankar inget annat.. Vad jag säger och vad jag tänker två skilda saker.. 

Oh, sängmys med pälsbollen <3
 
 
 
 

Legday

Körde ett ben- rumppass idag, så förhoppningsvis kan jag inte gå imorgon! ;) Haha. 

Idag blev det:
10x3 Front squat
10x3 Sumo front squat
10x3 benpress normal
10x3 Sumo benpress
20x3 utfall med hanltar
10x3 enbensutfall med hantlar
10x3 sittande benspark
10x3 glutes kickback
10x3 Hängade benlyft
20x3 russian twist
10x3 liggande benlyft
10x3 sidodrag i cabelcross
10x3 wood chop low i cabelcross

Detta är ett typiskt ben, rumpa och lätt magträning för mig. Fokuset ligger på ben och rumpa, för att stärka bålen har jag även kastat in några magövningar när jag har benpass. Jag kör hellre front squat i stället för vanliga för det innebär att jag kan inte böja fram ryggen lika lätt.. Ja för då faller jag framåt.. Så för mig funkar det mycket bättre.
Sumo front har jag nyss lagt in i benpassen, dels för att det är mycket roligare.. Tidigare har jag alltid kört benpress med friavikter på sidan.. då låg jag mellan 80-100kg.. Eftersom det inte är samma sak på en maskin så har jag fått sänka mig.. Jag bryr mig egentligen så mycket om det.. Utan mer att mina benmuskler börjar växa ordentligt nu på sistonde..

 
 
 
Visa fler inlägg